esmaspäev, 16. september 2013

Mõned plekid ja mõned nipid kuidas neist lahti saada :)


Pleki eemaldusel on kõige olulisem märksõna "AEG". Sellest kui kaua aega on plekk pinnal olnud, oleneb kui kaua aega sa seda eemaldama pead, või kui kaua aega vaatama, sest kätte seda saada pole enam võimalik :)

Mis teha kui tekib plekk?

Olenemata sellest mis plekiga on tegu, tuleb nii palju kui võimalik pinnalt kohe kätte saada. Selleks on hea kasutada majapidamispaberit või puhast, hea oleks kui valget värvi (muidu võib veel omakorda värvi anda) rätikut. Sellega plekile surudes saab suure osa mustusest juba kätte.Kindlasti ei tohi pleki laiali hõõruda, vaid pleki äärtest sissepoole pühkida või kruvi keeramise liigutuse sarnast võtet kasutada

Kõige parem kodune esmaabi pleki puhul on gaseeritud vesi. Kui seda valada natuke plekile, natukene harjates, seejärel rätikuga mustus kokku kogused, on võimalik plekk üsna kerge vaevaga pinnalt kätte saada.

Katse

Katsetuste käigus sai proovitud järele mõned uuemad ja ka mõned juba tuntumad nipid.

Tekitasin heledale tekstiilkattele viis plekki: Sinep, punane vein, tee, piimakohv ja shokolaad.

Sinep tuli suurepäraselt ära kasutades gaseeritud vett ja mõningast harjamist. Vahepeal tuli paberiga natuke mustust kokku korjata ja uuesti vett panna ja harjata, aga peale kahte korda oli plekk kadunud, nagu poleks teda seal kunagi olnudki.

Punase veini pleki saab väga edukalt eemaldatud üllatus-üllatus: valge veiniga. Tundus kuidagi uskumatu, aga töötas, isegi väga hästi. Lihtsalt kallasin plekile natukene valget veini ja jällegi harjates, oligi punane plekk kadunud.

Kohvi plekk tuli gaseeritud veega häbematult lihtsalt ära. Kuna kogu aktsioon oli niivõrd põnev ja kuuldavasti pidi piima-suhkru kohv oluliselt raskemini eemalduma, proovisin seda ka. Lasin plekil kuivada ja tõsi, gaseeritud vesi seda enam ei võtnud, tõin appi vana hea majapidamis seebi. Ja kasutades vee ja seebi segu, alistus ka see plekk.

Shokolaad millelt ootasin kõige suuremat vastupanu tuli ilusti ära jääkuubikuga. Jääkuubik sai saatuslikuks ka korralikule musta tee plekile.

Plekke on lõpmatul arvul, need siin on lihtsalt mõned näited.

Kasutades õigeid võtteid ja tegutsedes kiiresti ei jää plekk meenutama aastatagust veiniõhtut või käest kukkunud hommikukohvi.




Uute väljakutsete ja huvitavate plekkide ootel,

Kai Kallas

H&R Puhastus Oü


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar